logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



zupa fasolowa

garnek żeliwny garnki żeliwne zupa fasolowa
  • 300 g drobnej fasoli
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 150 g boczku pokrojonego w wąskie paski
  • 1 marchew pokrojona w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • poł selera pokrojonego w kostkę
  • 1 por pokrojony w cienkie półplasterki
  1. fasolę moczyć przez 8 godzin w zimnej wodzie
  2. fasolę odcedzić, przełożyć do żeliwnego garnka, zalać 1,5 l wody i gotować przez 1,5 godziny.
  3. W drugim garnku żeliwnym smażyć boczek aż będzie dobrze zarumieniony. Odstawić.
  4. Do garnka z fasolą włożyć boczek, warzywa i gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem